Aké sú známe zdravotné riziká elektronických cigát?

2022-01-19

V porovnaní s bežnými cigaretami sú e-cigarety na trhu krátko – asi 11 rokov. Vedci študujú e-cigarety, aby pochopili, ako ich používanie ovplyvňuje zdravie ľudí. Tu je to, čo lekári a výskumníci práve teraz vedia:

E-cigarety zvyčajne obsahujú nikotín. Nikotín je to, čo robí tabakové výrobky návykovými. Uvedomte si, že niektoré e-cigarety, ktoré tvrdia, že neobsahujú nikotín, obsahujú nikotín.

E-cigarety sú škodlivé pre mládež, mladých dospelých a tehotné ženy. Nikotín v e-cigaretách je škodlivý pre vyvíjajúce sa deti a môže viesť k závislosti a poškodiť vývoj mozgu u detí a mladých dospelých do veku 20 rokov. Aj keď je o elektronických cigaretách stále čo učiť, dôkazy sú jasné, že škodlivé účinky používania elektronických cigariet na zdravie znamenajú, že dospievajúci a mladí dospelí by ich nemali používať.

E-cigarety môžu obsahovať iné škodlivé látky. Aj keď elektronické cigarety zvyčajne obsahujú menej chemikálií ako bežné cigarety, stále môžu obsahovať ťažké kovy, ako je olovo, arómy spojené s pľúcnymi chorobami, malé častice, ktoré sa môžu vdýchnuť hlboko do pľúc, a chemikálie spôsobujúce rakovinu. Byť v blízkosti niekoho, kto používa e-cigaretu, vás môže vystaviť aerosólu a chemikáliám v ňom. Je to podobné pasívnemu fajčeniu z bežných cigariet.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy